Floordecor parkettien ammattilainen - Helsingin show room

Floordecor on parkettien ja puulattioiden ammattilainen, joka palvelee kahdessa toimipisteessä pääkaupunkiseudulla. Vantaan Tammiston myymälän lisäksi Floordecorilla on kattavan puulattiakirjaston omaava Helsingin show room keskustassa Fabianinkadulla.

Lankkuparketti, kalanruotoparketti, designparketti?

Floordecor parkettien ammattilainen

Fabianinkadun show roomista saat lattiavalintaan ammattimaisen palvelun. 

Puulattia-asiantuntija Carita Kansin kartoittaa asiakkaiden kanssa heidän tarpeita, haaveita ja toteutusmahdollisuuksia. Hän pyrkii auttamaan asiakkaita löytämään parhaan mahdollisen puulattian

Parketin asennuksen osalta Caritalla on käytössään työpäällikön tekninen tuki tarvittaessa. Materiaalia valittaessa parketin asennus on useimmiten hyvin keskeisessä roolissa. ”Asennuksellamme on muodostunut vankka, useamman sadan toteutetun kohteen kokemus. Lisäksi olemme saaneet asennuskoulutuksen laatuva

Asiakkaat tulevat usein myymälään pohtimaan mikä parketin sävy olisi sopivin tai valitako tammiparketti vai saarniparketti. “Useimmiten asiakkaita yllättää keskustelussa se, kuinka keskeisessä roolissa puulattian asennus on”, Carita sanoo.

Massiivipuulattia vai lankkuparketti?

Carita kertoo, että Helsingin show roomilla käy asiakkaita laidasta laitaan. Se tekee työskentelystä mielenkiintoista. On asiakkaita, jotka hakevat hyvin yksilöllisiä ja erikoisia lattiamateriaaleja ja toisaalta sopivaa laadukasta vakiotuotetta etsiviä remontoijia ja uudisrakentajia. 

“Floordecorin valikoimasta löytyy onneksi tuotteet lähes jokaiseen makuun ja budjettiin. Ajanvarausta ei kannata vieroksua. Ymmärrämme, että pienikin kohde, johon haetaan laadukasta perusparkettia on asiakkaalle yhtä tärkeä kuin isompaa tai kalliimpaa tuotetta etsivälle”, Carita toteaa.

Mihin suuntaa trendit ovat sitten menossa? Massiivipuulattiaa kysytään nykyisin hänen mukaansa aavistuksen vähemmän. “Kuluttajat ovat tiedostavia ja sekä ympäristönäkökulmat että ekologinen kestävyys ovat keskeisessä roolissa valintaa tehtäessä”, Carita sanoo.  

IMG 0514

Designparketeilla menossa hienoinen buumi

WOODLife tammi honeycomb oljyvahattu@05x 2

Kalanruotoparketti löi itsensä läpi viime vuosikymmenellä. Miten sitten muiden kuvioparkettien kanssa? Caritan mukaan viimeaikoina on kysytty erityisesti chevron parkettia ja myös versailles paneeli on ollut yllättävän kysytty. 

Erityisesti kotimaisen parkettivalmistaja Timberwisen Kolmio ja Viisto ovat selvästi inspiroineet monia sisustajia hakemaan myös muita kuvioita, kuin lankkulattiaa tai kalanruotoa.

Carita kertoo, että designparketeissa haasteeksi tulee useimmiten sekä tuotteen että asennuksen hinta. Aluslattiatyöt pitää tehdä muita kuvioita huolellisemmin ja asennus on tyypillisesti huomattavasti hitaampaa erityisesti verrattuna siihen, että parketti asennetaan uivaksi.

Tammi on selvästi suosituin puulaji. Douglaskuusi on noussut lehtikuusen rinnalle myös kysytyksi, saarni kiinnostaa harvempia asiakkaita. 

Parketin lajitelma tulee olla suomalaiseen tai skandinaaviseen sisustustyyliin siisti, rustiikkista lattiaa etsiviä tulee vastaan varsin harvoin. Select lajitelmaan päätyminen on taas juuri tällä hetkellä harvinaisempaa puuraaka-aineen pulan takia.

Millainen on Fabianinkadun show roomin tyypillinen asiakas?

Carita kertoo, että asiakkaita käy laidasta laitaan: on ensimmäisen yhteisen asunnon ostaneita nuoria pareja, uudisrakentajia, keski-iän ylittäneitä pariskuntia, joilla lapset ovat “lentäneet pesästä” ja kotia halutaan laittaa uuteen uskoon ja on sisustussuunnittelijoita ja -arkkitehteja, jotka hakevat asiakkailleen tyylikästä puulattiaa. 

“Parketin hinta saattaa vaihdella 50 eurosta 250 euroon per neliö”, Carita kertoo ja jatkaa: “Asiantuntijan näkökulmasta hinnan ja kiinnostavuuden välillä ei ole yhteyttä. On usein erittäin mielenkiintoista löytää asiakkaan budjettiiin sopivaa puulattiaa.”

Carita toivottaakin kaikki puulattian hankintaa suunnittelevat tervetulleeksi Fabianinkadulle. “Voit varata maksuttoman suunnitteluajan myymäläämme nettisivuillamme tai voit lähettää tarjouspyynnön, mikäli sinulla on jo ajatus millaista lattiaa olet hakemassa”, Carita neuvoo.

Entä mikä on ollut sitten mieleenpainuvin asiakas? Carita pohtii hetken, ja toteaa, että on ollut niitä useita erilaisia. Osa asiakkaista on hyvin tehokkaita päätöksenteossaan. Sitten löytyy myös toinen ääripää. 

“Eräs asiakas pohti pitkään minkä parketin valitsee. Valinnan jälkeen hän alkoi miettimään korkeaa profiloitua jalkalistaa. Pitkällisen pohdinnan jälkeen vastaus oli, että profiili oli muuten täydellinen, mutta yläosa oli liian terävä ja se muodosti häiritsevän varjon”, Carita kertoo ja hymyilee.

Yksi mieleenpainunut asiakas oli uudisrakennusta teettänyt perhe, joka oli menettänyt merkittävän summan rahaa rakennusliikkeen konkurssin takia. Lattiamateriaalille oli tarve sekä hinnan että toimitusajan näkökulmasta. 

“Oli mieltä lämmittävää nähdä, että asiakkaan kasvoilta poistui yksi huolenaihe, kun kovapuulattiamallistostamme löytyi heille sekä ulkonäöllisesti ja budjettiin sopiva lattiatuote, joka saatiin oikeaan aikaan työmaalle”, Carita kertoo.

“Luonnollisesti myös chevron, versailles paneeli ja leveä lankkulattia jäävät mieleen, koska niiden parissa tehdään usein runsaasti töitä sekä asiakkaan että projektissa mukana olevien ammattilaisten kanssa.”

12AEB06B FC2C 4374 9790 5C52D0A7E0BC

Miten suunnittelutapaamiseen kannattaa varautua?

E7097F9A 7558 49A6 BB55 920D5E767F12

Ennen suunnittelutapaamista kannattaa tutustua Floordecorin sivuilla oleviin sisältöihin ja blogeihin. Caritan mukaan parkettilattian asennus ohjaa usein myös materiaalivalintaa: esimerkiksi uivana asennettavien kalanruotoparkettien valikoima on alustaan liimattavia suppeampi. 

Carita myös ohjeistaa, että mikäli projektissa on asiakkaalla suunnittelija tai urakoitsija mukana, tämä kannattaa kertoa heti tapaamisen alkuvaiheessa. Ja pohjakuvat kannattaa lähettää vaikka sähköpostitse etukäteen, sen auttaa asiantuntijaa muodostamaan käsityksen projektin kokonaisuudesta.

“Tämä oikeastaan riittää, kysymme aina tapaamisen aluksi ison määrän kysymyksiä, joihin ei tarvitse olla välttämättä vielä vastauksia. Kysymysten avulla pääsemme kiinni asiakkaan visiosta ja unelmasta ja pystymme siten haarukoimaan, mitkä vaihtoehdot ovat asiakkaalle parhaita mahdollisia”, Carita ohjeistaa.

Parkettiasennus on yksi keskeinen teema jo ensimmäisessä suunnittelutapaamisessa, koska se vaikuttaa olennaisesti tuotevalintaan. Asennuksesta saa Caritalta perustietoja ja hän siirtää tarvittaessa kysymykset työpäällikölle eteenpäin. 

“Usein lopullinen vastaus ja tarjouskokonaisuus saadaan vasta kohdekäynnin jälkeen, kun aluslattian ja asennustilan yksityiskohdat on saatu kartoitettua”, Carita mainitsee. “Tarjouspyynnön omasta unelmiesi lattiasta voi toki lähettää myös ilman kohdekäyntiä, pystymme antamaan varsin tarkan budjettitarjouksen kohteen perustietojen perusteella”, hän jatkaa.

puulattia-asiantuntija Carita Kansin

  • koulutus: tradenomi
  • kotoisin Savosta, 7 vuoden Moskovassa asumisen jälkeen muutto Turun kautta Helsinkiin
  • ikä: hieman yli 40 v 
  • työskennellyt Floordecorilla yli 3 vuotta
  • perheeseen kuuluu aviomies ja kaksi lasta
  • harrastukset: jooga, hyvä ruoka ja viini
  • millainen lattia kotona: WOODLife Slimbone tammi 50×700 mm
  • millaisen lattian nyt valitsisit:
KOVAPUULATTIA Bjelin Tammi Natur Tummanruskea lankku 273 mm

Millainen parketti kannattaisi valita?

Miksi parketin valinta on niin vaikeaa? Onnistunut lattiavalinta koostuu useista elementeistä. Parkettia valitessa kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä asiantuntijaan ja kysyä hänen mielipiteensä. Mikä on pahinta, mitä voi sattua?

Read More »
DSC02222

Onnistunut lattiaremontti

Onnistuneessa lattiaremontissa tulee ottaa huomioon muutama tärkeä seikka. Kun nämä asiat huomioi ennen remontin aloittamista, lopputulos on vähintäänkin onnistunut. Floordecorin tekijät ovat tehneet useita onnistuneita lattiaremontteja sekä DIY-lattiaremonttien korjauksia. Tässä julkaisussa tuomme esiin huomioitamme.

Read More »
mosaiikkiparketti

Laminaatti, vinyyli vai puulattia?

Lattiamateriaalin hankintaa suunniteltaessa vaihtoehdot ovat usein laminaatti, vinyylilattia tai puulattia. Kun oikeaa lattiamateriaalia metsästetään eli tehdään kotihakuja, hakukoneille usein esitettävät kysymykset ovat: ”laminaatti vai parketti?” tai ”vinyylilankku vai parketti?”. Me Floordecorilla haluamme hieman selventää eroja tässä julkaisussamme.

Read More »
Kosteuden vääntämä parkettilauta

Talven kuivuus ja puulattiat, haastattelussa INNOfloorin Matti Kekäläinen​

Talven kuiva pakkasilma aiheuttaa omat haasteensa kotien puulattioille. Kun kosteus vähenee talven aikana, puu alkaa elää – se kutistuu, käpristyy ja halkeilee. Pahimmassa tapauksessa puulattiaan voi syntyä isojakin rakoja. Puulattioiden ja parkettien asiantuntija, INNOfloorin Matti Kekäläinen, antaa muutaman vinkin, mitä pitää ottaa huomioon puulattiaa suunnitellessa?

Read More »
Floordecor Oy | Asiakastarina

Asiakastarina: Lattiaremontti antoi uuden ilmeen kotiin

Pekan mielestä Floordecor on puulattioiden ja parkettien asiantuntijana luotettava. Toimitus oli hänen mielestään nopea sekä asennus hoidettiin nappiin. Työnjälkeä on ilo ihailla. Lisäksi Pekka kehottaa jokaista, joka on yhtään epävarma siitä, mikä parketti sopii kotiisi, ottamaan yhteyttä heihin. ”Floordecor on osaava sekä ammattitaitoinen sparraaja parketin valinnassa.”

Read More »
E7097F9A 7558 49A6 BB55 920D5E767F12

Floordecor parkettien ammattilainen

Floordecor parkettien ammattilainen – Helsingin show room Floordecor on parkettien ja puulattioiden ammattilainen, joka palvelee kahdessa toimipisteessä pääkaupunkiseudulla. Vantaan Tammiston myymälän lisäksi Floordecorilla on kattavan

Read More »
Call Now Button