LANKKUPARKETTI ON TYYLIKÄS JA AJATON VALINTA

Lankkuparketti - tyylikäs sisustusvalinta

Lankkuparketeiksi kutsutaan 1-sauvaisia puupintaisia lattiamateriaaleja. Floordecorin valikoimasta löytyy runsas valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Lue lisää parketeista.

Vallitseva sisustustyyli on ottanut 1-sauvaiset parketit nopealla aikataululla omakseen. Laadukas parketti on kestävä ja tyylikäs, ajatonta sisustusta arvostavalle monenlaisen käyttöympäristöön: kotiin, toimistoon, ravintolaan, myymälään jne.

Kysy meiltä myös vinkkejä asennukseen tai tarjousta laadukkaasta asennuspalvelustamme.

Löydät lankkuparkettien mallit myymälöistämme Helsingissä Fabianinkadulla ja Vantaalla Tammistossa. Annamme mukaan myös mallipaloja tai toimitamme ne postitse.

11155 19
floordecorbanner levea musta
floordecorbanner mobiili 1

Näyttävä parketti

Lankkumallisella parketilla saadaan toteutettua näyttävä puulattia. Lankkuparkettien leveydet ovat alkavat tyypillisesti 138 millimetristä ja saatavana on leveyksiä aina 380 mm saakka.

Puulajit ovat tyypillisesti tammi, saarni, lehtikuusi ja mänty. Kuusi on nostanut suosiotaan viime aikoina yhä enemmän.

Parkettihankintaa tehtäessä puulajin valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, koska se vaikuttaa erittäin paljon lattian kestävyyteen ja sitä kautta käytettävyyteen. 

Lankkuparketin ulkonäköön vaikuttaa olennaisesti myös puulajitelma eli kuinka paljon laudassa sallitaan oksia ja värivaihteluita. 

Perinteinen 3-sauvainen lautaparketti on 1-sauvaiseen verrattuna edullisempi, mutta lankkuparketilla tilan sisustuksellinen ilme muuttuu lajitelmasta riippumatta rauhallisemmaksi, kun lattian kirjavuus vähenee. 

Lankkuparketin hinta on korkeampi, mitä leveämpi ja siistimpi puulajitelma halutaan. Kotimainen parketti on myös usein kalliimpi kuin tuontiparketti. 

Lue lisää mistä parketin hinta muodostuu.

Lankkuparketissa voi olla viisteet joko pelkästään pitkillä sivuilla tai laudat voivat olla ilman viisteitä. Viisteellä häivytetään pintakerroksen elämisestä syntyviä rakoja ja lattialautojen pieniä paksuuseroja.

Tammiparketti on tällä hetkellä ylivoimaisesti suosituin puulattiatuote ja siten sen hinta ja saatavuus ovat parhaimmat. 

Näyttävä lattian viimeistelee tyylikkäät jalkalistat ja kynnykset sekä T-listat.

Lankkuparketti tammi

  Haluan keskustella parkettivalinnastani

  Otamme yhteyttä mahdollisimman pian

  AJANVARAUS

  Varaa aika suunnittelutapaamiseen myymälässämme Fabianinkadulla Helsingissä tai Tammistossa Vantaalla
  ajanvaraus

  Edullinen parketti voi olla myös laadukas

  Lankkuparketti tammi

  Lankkuparketiksi kutsutaan yleisesti lattiatuotetta, joiden pintapuu on valmistettu yhdestä säleeseestä ja pinnan vahvuus on yli 2,5 mm. Pinnan paksuus on kuitenkin vain yksi tekijä arvioitaessa tuotteen laatua.

  Parkettien valmistuksessa käytettävä runkomateriaali tulee ottaa huomioon vertailtaessa tuotteen laatua. Runkomateriaali vaikuttaa olennaisimmin lattiamateriaalin elämiseen olosuhteiden mukaan (ilman suhteellinen kosteus, RH%).

  Tyypillinen visuaalinen ongelma on ns. peilaus eli parketin pinta aaltoilee ja se näkyy erityisesti valoa vasten.

  Perinteisissä 3-sauvaisissa parketeissa peilaus ei usein tule näkyväksi pinnan elävyyden takia. Myöskään kalanruotoparketissa ei useinkaan ilmene tätä ongelmaa.

  Rakenteiden erot

  • Koivuvanerirunkoiset kestävät hyvin olosuhteiden vaihtelua
   • vaneri on tosin hyvin jäykkä materiaali ja siksi aluslattian on oltava riittävän tasainen
  • Havusälerunko on edullinen ja laadukkaasti toteutettuna toimii erinomaisesti
   • haasteena voi olla em. peilaus
  • Kovalevy eli hdf runko on myös edullinen. Useimmissa parketeissa käytettävä hdf kestää hyvin myös kosteutta.

  Korkea hinta ei ole aina laadun tae vaan olennaista on valita tuote, joka on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. 

  Lankkuparkettien hinnat alkavat noin 65 eurosta per neliö. Kalleimmat vaihtoehdot voivat maksaa yli 200 euroa per neliö. 

  Parketin asennus uivana vai liimattuna?

  Useimmat markkinoilla myytävät parkettilattiat on varustettu lukkopontilla ja ne voidaan asentaa uivana tai alustaan liimattuna. Asennustavasta riippumatta tulee aina varmistaa, että asennuksessä käytetään valmistajan ohjeen mukaisia oheistarvikkeita, kuten alusmateriaaleja tai liimoja.

  Lukkopontilla varustettu lattia on helppo asentaa myös itse. Tehtäessä parketin asennus uivana tulee erityistä huomiota kiinnittää liikuntasaumoihin. Näin parkettilattia voi elää olosuhteiden mukaan eikä se puristu kiinni kiinteisiin rakenteisiin, kuten seiniin tai kiintokalusteisiin. 

  Uivana asennettavaa parkettia ei saa asentaa keittiökalusteiden alle.

  Asennettaessa parketti alustaan liimaamalla voidaan toteuttaa suurempia yhteneväisiä pintoja. Liimaus alustaan vaikuttaa myös kävelytuntumaan.

  Lattia-asennusta suunniteltaessa kannattaa asennussuunta valita valon suuntaisesti. Parketit kannattaa säilyttää avaamattomissa pakkauksissa ja poistaa kääreet vasta, kun lattiaa tosiasiallisesti asennetaan.

  Lue blogistamme lisää onnistuneesta parkettiasennuksesta.

  Ennen parketin asennusta kannattaa huolehtia aluslattiasta seuraavat asiat kuntoon

  • aluslattian on oltava tasainen – max. 3 mm heitto 2 metrin matkalla
  • aluslattian on oltava kuiva, kosteusmittaus RT-ohjeen mukaisella menetelmällä
  • aluslattian on oltava luja ja vakaa, erityisesti liimattaessa parketti alustaan
   

   Lataa laatimamme asennuksen yleisohje. Saat Floordecorilta myös vinkit sekä lattiaremonttiin että uudiskohteen parkettiasennukseen.

  Lankkuparketin asennusvideo

  Video: Estaparket

  Floordecorin lankkuparkettimallisto

  260 mm oak Sel Nat Estreme White Too 2

  Floordecorilta löydät laajan lankkuparkettimalliston. Tuotteissa on sekä lukkopontillisiä uivana asennettavia että alustaan liimattavia vaihtoehtoja.

  Leveydet ovat 138 mm, 160 mm, 180 mm, 190 mm, 204 mm ja 240 mm. 

  Floordecor parkettien peruslajitelma on vähäoksainen Select & Classic ja lautojen välillä sallitaan vähäistä värivaihtelua.

  Lisäksi lajitelmia löytyy siististä oksattomasta ja tasasävyisestä select lajitelmasta rustiikkiseen eli oksaiseen ja voimakasta luonnollista sävyvaihtelua sisältävään lajitelmaan. 

  Kulutuspinnan paksuus on valtaosassa tuotteista 3,2 mm ja runkomateriaalina sekä havusäle että hdf.

  Floordecorin valikoimasta löytyy runsaasti myös muita lankkuparkettivaihtoehtoja: löydät oman tuotemerkkimme lankkuparkettien lisäksi mm. hollantilaisen WOODLifen näyttävät kaksikerrosparketit ja tanskalaisen Hørning parketin massiivipuulattiat.

  Lankkuparketti tarjoukset

  Annamme maksutta vertailutietoa eri vaihtoehdoista, jotta sinä löydät juuri sinulle sopivimman parkettilattian. Tutustu myös ajankohtaisiin tarjouksiimme.

  Lattiahankinnan ollessa ajankohtainen kannattaa ehdottomasti olla meihin yhteydessä ja pyytää tarjousta. 

  Verkkokauppa

  ALE

  Parketit

  Call Now Button