LATTIA-ASENNUKSEN TARVIKKEET

Laadukkaat parkettiasennuksen oheistuotteet

Onnistunut parkettiasennus edellyttää laadukkaiden ja oikeiden asennustarvikkeiden käyttämistä lattiaremontissa.

Floordecor on valinnut sopivimmat materiaalit, joita käytämme asennuskohteissamme. Voit myös ostaa samoja tarvikkeita omaan rakennusprojektiisi lattiahankinnan yhteydessä.

Aluslattialevyt

Levypohjainen aluslattia on toinen tyypillinen aluslattiatyyppi. Mikäli lattia levytetään ennen pintamateriaalin asennusta, suositellaan levytyksessä käytettäväksi joko laadukasta koivuvaneria tai lastulevyä.

Markkinoilta löytyy myös synteettisiä aluslattialevyjä. Floordecorin valikoimassa on Forbo Eurofloor Reno 823, joka on polyesterkuidusta valmistettu levy, jonka etuna puuainekseen on materiaalin elämättömyys. Levyllä saadaan tasattua helposti aluslattian tasoeroja ja se myös vahvistaa vetolujuudeltaan heikkoa aluslattiaa.

lattia-asennuksen tarvikkeet

Liimat ja primerit

liimat ja primerit

Asennusliimat ovat kehittyneet viime vuosina varsin turvallisiksi ja sisäilmaystävällisiksi. Parkettiliimat ovat yksikomponenttisia vedettömiä ja erittäin vähäpäästöisiä.

Asennusliimoja käytettäessä on kiinnitettävä huomiota oikeanlaiseen liimamäärän käyttämiseen (työkalut + työmenetelmät) sekä alustan kuntoon ja primerointiin oikeanlaisella tartuntapohjusteella.

Floordecor käyttää asennuksissaan Forbo Eurocolin liimoja ja primereita.

Alusmateriaalit

Uivana asennettavan lattiapäällysteen alle asennetaan aina alusmateriaali, jonka tehtävänä on toimia höyrysulkuna ja vaimentaa rakenteeseen suuntautuvia askelääniä. Askelääniseristyksen vaatimukset varmistetaan joko rakennesuunnittelijalta tai taloyhtiöltä.

Liimattaessa lattiapäällyste alustaan käytetään askeläänien vaimentamiseen joko korkkimattoa tai korkkigranulaatin ja polyuretaanin sekoituksesta valmistettua äänieristemattoa. Floordecor käyttää asennuksissaan Damtec tuotemerkin äänieristemattoja. 

askeläänieristematto Damtec

Lattiatasoitteet

Floordecor

Kiviaineispohjainen aluslattia (betoni) on toinen tyypillinen aluslattiamateriaali. Kiviainespohjaisessa aluslattiassa on huolehdittava tasaisuuden lisäksi alustan kosteuden mittaamisesta asianmukaisella menetelmällä (RT-ohje) sekä  vetolujuudesta erityisesti liimaattaessa puulattiamateriaali alustaan.

Betonilattiaa on usein tarve tasoittaa ja tasoitteen tartunta pohjabetoniin on varmistettava tasoitevalmistajan määrittämillä työmenetelmillä.

Listat ja porrasnokat

Lattia-asennus viimeistellään useimmiten listoituksella. Jalkalistoja löytyy monenlaista profiilia ja tyypillisimmin listan puulajina on maalattu mänty, tammiviilu, massiivitammi tai massiivisaarni. Osassa jalkalistoissa on myös johtourat sähköjohtojen pintavetoja varten.

Liikuntasaumoihin asennetaan T-listat, jotka voidaan sävyttää parketin kanssa samaan sävyyn.

Jalka- ja T-listojen tehtävänä on uivan lattiapäällysteasennuksen kohdalla liikuntasaumarakojen peittämisen lisäksi painaa lattiamateriaalia aluslattiaa vasten. Puulattiamateriaalit elävät olosuhteiden mukaan ja reunat pyrkivät nousemaan ylöspäin erityisesti kuivissa olosuhteissa. Tästä syystä listan asianmukainen kiinnittäminen on tehtävä huolella. 

Portaiden pinnoittamiseen parketilla käytetään porrasnokkia. Floordecorin valikoimasta löytyy kolmea erilaista porrasnokkaa joko jarru-uralla tai ilman.

IMG 0297 2

Floordedor parketit

Verkkokauppa

ALE

Asennuspalvelut

Call Now Button