Asiakastarina: Lattiaremontti antoi uuden ilmeen kotiin

Floordecor on hoitanut Suomessa satoja lattiaremontteja. Joskus asiakkaamme ovat ajatelleet, että eihän sitä uutta parkettia viitsi vielä hankkia. Parketin hionta riittää. Seuraavaksi asiakkaan mieleen saattaa nousta kysymyksiä – “Onkohan parketti jo hiottu? Montakohan hiontakertaa on vielä mahdollista tehdä?” Kokemuksella Floordecorilla voidaan sanoa, että kaikki ei aina mene niin kuin Strömsössä. Jos parketin väri on tummunut aikojen saatossa, saattaa jälki hionnan jälkeen olla yllätys – positiivisesti tai negatiivisesti.

Hionta ei aina tuota toivottua lopputulosta

Pekka Salmi Helsingistä kaipasi kotinsa lattiaan uutta ilmettä. Vanha parketti oli palvellut pitkään, ja elämänjälkiä oli ehtinyt syntyä. ”Hyvin palvellut kirsikkaparketti kaipasi kunnostusta 20 vuoden asumisen jälkeen.” Tutkittuaan asiaa hän päätti teettää vanhalle parketille vain hionnan ja lakkauksen. 

Tässä vaiheessa tulisi aina varmistaa, että hiontakertoja on parketissa jäljellä. Kun Pekka aikoinaan valitsi asuntoonsa parkettia, hän oli varmistanut, että hiontavaraa olisi. Hän kilpailutti hiontafirmat ja tilasi hiontatyön. Vaikka taustatyö oli tehty hyvin, yksi asia jäi huomaamatta – ajan tuoma patina. Kun lattiamateriaali on tummempaa ja lattia on todennäköisesti lakattu sävytetyllä lakalla, ei sävy jää vain pintaan, vaan imeytyy myös väleihin tehokkaasti. 

Kun Pekka näki hiontatyön lopputuloksen, tuli tämä puoli lattiasta esiin. Niinpä lopputulos ei Pekan mielestä ollutkaan mieleinen. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin vaihtaa vanha parketti uuteen.

Lattiaremontin hankinta Floordecor Oy:ltä oli hyvä veto ja olen äärettömän tyytyväinen lopputulokseen.”

Eteinen ä la TUHO

Floordecor tekee lattiaremontin asuntoon kuin asuntoon asennusta myöten

Kun hankit lattiaremontin Floordecorilta, lähtee kaikki liikkeelle lattiamateriaalin valinnasta. Makuja on monia ja jokaisen kodin tarpeet ovat erilaiset. Niinpä lattiamateriaalin valinta kannattaa tehdä huolella. Nykyaikana, etenkin koronan vuoksi, asiakkaat ovat valveutuneita sekä hoitavat usein taustatyön verkkosivujen kautta. Floordecor pitää huolen, että jokaisesta myytävästä lattiamateriaalista löytyy verkkosivuilta asiakasta parhaiten palvelevat tiedot. Jos asiakkaalle jää kysyttävää, kaiken lisätiedustelun voi tehdä nopeasti joko soittamalla tai lähettämällä sähköpostia.  
Asiakkaan kanssa yhteisymmärrykseen sopivasta lattiamateriaalista
Pekka Salmi teki myös alkukartoituksen vaihtoehdoista verkossa. Valinnassa eniten merkitsi parketin ulkonäkö, sen puunsyykuvio, värisävy ja leveys. Lattian materiaalia hän ei halunnut lähteä vaihtamaan, vaan valitsi kotiinsa kovapuulattioista erisävyisen sekä vaaleamman vaihtoehdon. Floordecorin mallistosta Pekka löysi etsimänsä leveät 20 cm lautaparketit. Niiden avulla voisi vaikuttaa positiivisesti huonetilan tuntuun, muotoon sekä ”avaruuteen” muuttaen vanhaa kotia uudella ”twistillä” ja sävyllä.
“En halunnut samanlaista kuin ennen. Nyt oli aika vaihtaa kodin lattia, ei päivittää sitä. Floordecorin sivuilta löysin juuri mieleiseni. Muutaman sähköpostitse tehdyn hintatiedustelun jälkeen olimme puhelimitse yhteydessä ja olin valmis tilaamaan parketin asennusta myöten.”
Floordecor Oy | Asiakastarina

Lattiaremonttiin valmistautuminen yhdessä Floordecorin kanssa

Ennen lattiaremontin aloitusta Floordecorin asiantuntija tekee kohteeseen ennakkokatselmoinnin. Ennakkokatselmoinnissa lattia-asiantuntijamme kartoittaa asennuskohteen aluslattian tilanteen sekä mahdolliset pohjatyötarpeet. Hän käy tilaajan kanssa läpi kaikki asennukseen liittyvät yksityiskohdat ennakkoon ja varmistaa, että lattia-asennus voidaan toteuttaa suunnitellusti, kun sen aika koittaa. Tilaaja saa myös ohjeita erilaisista asennukseen valmistavista ja asennuksen aikaisista asioista, kuten lattialämmityksen oikeasta käytöstä ja asennuksen olosuhteista.

Asennusajankohdalla on suuri merkitys, kun mietitään lattiaremonttia 

Jos remontin tekee keskellä talvipakkasia, eteneminen voi olla hitaampaa, koska kalusteita ei saa kodista yhtä helposti pois edestä kuin kesäisin. Me Floordecorilla pidämme huolen, että jokainen asiakkaamme valmistautuu lattiaremonttiin huolella. Tämä yllättikin hieman Pekan: “Jos oma olohuoneen sohva ei tuntunut erityisen isolta aiemmin, niin kun sen joutuu siirtämään remontin alta ruokailutilan paikalle päällekkäin, osina, lomittain, miten vaan, syntyy uudenlaisia käsityksiä suhteellisuudesta ja tilasta.”

Pekka Salmen kodissa aikaisempi puulattia on asennettu uivana aluslattian päälle, joten sen purkaminen oli helppoa. Näin aluslattiaa ei tarvinnut valmistella tai muokata ennen uuden lattian asennusta. Pelkkä aluslattian siivous liasta ja irtoroskasta riitti. Tärkeintä on aina nimittäin huolehtia, että aluslattia on puhdas sekä hyvälaatuinen eli kuiva, tasainen sekä vakaa.

Ennakkokatselmoinnin sekä valmistelujen jälkeen Floordecor hoitaa asennuksen kohteeseen kuin kohteeseen. Floordecorin asennuspalvelu tekee kaikki tarvittavat työt lattiapohjien oikaisusta listoitukseen. Jos haluat toteuttaa parketin asennuksen omatoimisesti, saat meiltä erinomaiset ohjeet, jotta lattia-asennus sujuu onnistuneesti loppuun asti. 

Floordecor Oy | Asiakastarina

Floordecorin tekemä lattiaremontti oli onnistunut projekti alusta loppuun

Alun vaikeuksien jälkeen Pekan mielestä Floordecorin tekemä lattiaremontti oli onnistunut. Kaikki meni sovitusti sekä vauhdilla. Ainoastaan hetkelliset asuinjärjestelyt olivat yllätys. 

“Loppujen lopuksi, kun on löytänyt sen todella mieleisensä parketin ja se on saatu asennettua kotiisi, niin täytyy todeta, että tekisin saman vaikka heti uudestaan, paitsi, että asuisin vaikka teltassa remontin ajan.”

Pekan mielestä Floordecor on puulattioiden ja parkettien asiantuntijana luotettava. Toimitus oli hänen mielestään nopea sekä asennus hoidettiin nappiin. Työnjälkeä on ilo ihailla. Lisäksi Pekka kehottaa jokaista, joka on yhtään epävarma siitä, mikä parketti sopii kotiisi, ottamaan yhteyttä heihin.

”Floordecor on osaava sekä ammattitaitoinen sparraaja oikeanlaisen parketin valinnassa.”
Floordecor Oy | Asiakastarina
"Työnjälkeä on ilo ihailla."

Kiinnostuitko palvelustamme?

Aloita unelmiesi lattiasuunnittelu jo tänään ja varaa maksuton suunnittelutapaaminen.

Floordecor Tammi Dazy kalanruoto 100x600@01x 1

Lue, miten tehdään onnistunut puulattian ja parketin asennus

Onnistunut parkettiasennus edellyttää huolellisuutta ja laadukasta työmaajohtoa. Uudisrakentajan kannattaakin varmistaa vastaavan työnjohtajan osaaminen hankkeessaan. Remointoija taas saa Floordecorilta ammattilaisohjeet onnistuneen lattia-asennuksen toteuttamiseksi.

Tutustu muihin ohjeistuksiimme!

Kosteuden vääntämä parkettilauta

Talven kuivuus ja puulattiat, haastattelussa INNOfloorin Matti Kekäläinen​

Talven kuiva pakkasilma aiheuttaa omat haasteensa kotien puulattioille. Kun kosteus vähenee talven aikana, puu alkaa elää – se kutistuu, käpristyy ja halkeilee. Pahimmassa tapauksessa puulattiaan voi syntyä isojakin rakoja. Puulattioiden ja parkettien asiantuntija, INNOfloorin Matti Kekäläinen, antaa muutaman vinkin, mitä pitää ottaa huomioon puulattiaa suunnitellessa?

Lue lisää »
Floordecor Oy | Asiakastarina

Asiakastarina: Lattiaremontti antoi uuden ilmeen kotiin

Pekan mielestä Floordecor on puulattioiden ja parkettien asiantuntijana luotettava. Toimitus oli hänen mielestään nopea sekä asennus hoidettiin nappiin. Työnjälkeä on ilo ihailla. Lisäksi Pekka kehottaa jokaista, joka on yhtään epävarma siitä, mikä parketti sopii kotiisi, ottamaan yhteyttä heihin. ”Floordecor on osaava sekä ammattitaitoinen sparraaja parketin valinnassa.”

Lue lisää »
E7097F9A 7558 49A6 BB55 920D5E767F12

Floordecor parkettien ammattilainen

Floordecor parkettien ammattilainen – Helsingin show room Floordecor on parkettien ja puulattioiden ammattilainen, joka palvelee kahdessa toimipisteessä pääkaupunkiseudulla. Vantaan Tammiston myymälän lisäksi Floordecorilla on kattavan

Lue lisää »
onnistunut parketin asennus

Miten onnistunut parketin asennus tehdään?

Miten onnistunut parketin asennus tehdään? Parketin tai muun puulattiamateriaalin asennuksen vaikeusaste riippuu todella paljon asennettavasta materiaalista ja asennustavasta. Kokosimme tähän artikkeliin lattia-asennuksen osa-alueet, jotka huomioimalla

Lue lisää »
Tammiparketti kalanruoto Ivory 100x700

Valitse unelmiesi parketti huolella

Valikoi unelmiesi parketti huolella Lattia on suurin näkyvä pinta kodissasi, joten lattiamateriaalin valinnalla on suuri vaikutus kodin tunnelmaan.  Haluatko lattiasi olevan synteettistä laminaattia vai luonnollista

Lue lisää »
lattiaremontti

Parketin asennus uivana vai liimattuna?

Parketin asennus uivana tai liimattuna Arviolta yli 90 % parketeista asennetaan uivana ja hyödyntäen lukkoponttia. Tämä on kuitenkin verrattain uusi asennustapa. Mosaiikkiparketteja asennettiin liimaamalla 1970-

Lue lisää »
Avaa keskustelu
Tarvitsetko apua?
Moikka! Kuinka voimme olla avuksi?
Call Now Button