Onnistunut lattiaremontti näillä vinkeillä

Onnistuneessa lattiaremontissa tulee ottaa huomioon muutama tärkeä seikka. Kun nämä asiat huomioi ennen remontin aloittamista, lopputulos on vähintäänkin onnistunut. Floordecorin tekijät ovat tehneet useita onnistuneita lattiaremontteja sekä tee-se-itse-lattiaremonttien korjauksia. Tässä julkaisussa tuomme esiin huomioitamme.

Onnistunut lattiaremontti | Vinkki #1: Valitse oikeat työvälineet sekä menetelmät

Onnistunut lattiaremontti tehdään hyväkuntoisilla ja laadukkailla työvälineillä. Lattia-asennukseen et tarvitse suurta määrää työkaluja, vaan kunnon sirkkeli, kuviosaha, monitoimityökalu ja nippu käsityökaluja riittävät. Huolehdit vain, että terät ovat hyvässä kunnossa.

Menetelmiä on yhtä monta kuin asentajiakin, siksi tärkeää on noudattaa valmistajan asennusohjeita. Joissakin lattiamateriaaleissa on nimittäin huomioitava esimerkiksi asennussuunta, jonka avulla lattiasta saa sen kauneuden esiin parhaiten. Jos lattia on tarkoitus liimata alustaa, liimattaessa on hyvä huomioida myös oikeat työvälineet ja liimavalmistajan menetelmät.

DSC02153

Onnistunut lattiaremontti | Vinkki #2: Varmista sopivat olosuhteet sekä tee ennakkovalmistelut huolella

Onnistunut lattiaremontti valmistellaan huolella. Varsinkin puulattiamateriaalien kanssa työskennellessä asennusaikaiset olosuhteet tulee olla oikeanlaiset: lämpötilan ja kosteuden tulee olla stabiili ja asennustila pitää rauhoittaa täysin asennusta varten. Jos esimerkiksi lattiaa asennetaan olohuoneeseen, olohuoneessa ei voi olla liikkua sen aikana tai jos lattia on asennettava käytävään etuovelta keittiöön, on liikkuminen kotiin varmistettava toista kautta. Onneksi lattia-asennus on rakennus- tai remontointiprojektin viimeisimpiä työvaiheita. 

Ennen lattia-asennusta Floordecorin tekijät tekevät jokaiseen tilaa ennakkokatselmoinnin ja ajastavat, mitkä vaiheet tehdään ensin ja mitä pitää huomioida. Esimerkiksi lattialämmityskohteissa tulee kiinnittää erityistä huomiota lämmitysjärjestelmän oikeanlaiseen käyttöön ennen asennusta, asennuksen aikana ja asennuksen jälkeen.DSC02222

Aluslattian tulee olla suora ja kuiva. Uusissa kiviainespohjaisissa aluslattioissa on tehtävä poikkeuksetta kosteusmittaus RT-ohjeen mukaisella menetelmällä. Pelkän pintakosteuden mittaus ja laskennallisen kuivumisajan laskeminen kalenterista eivät ole luotettavia menetelmiä. Suoruus tulee olla +/- 2 – 3 mm 2 metrin matkalla. Lattian ei tarvitse olla vaaterissa, mutta siinä ei saa olla liian suuria nousuja ja laskuja. Alustaan liimattaessa aluslattian pinnan tulee myös olla sileä hyvä liimatartunnan aikaansaamiseksi.

 

Onnistunut lattiaremontti | Vinkki #3: Toimenpiteet asennuksen aikana ja asennuksen jälkeen

Työjärjestys on ykkönen, kun halutaan tehdä onnistunut lattiaremontti. Kun valmistelut on tehty huolella, itse asennus on tapahtuu varsin nopeasti. Ennakkovalmistelujen jälkeen etenkin lankku- tai lautaparketin asennuksen tekee kokemattomampikin asentaja laadukkaasti ja siististi, koska työhön menee todennäköisesti vain ammattilaista enemmän aikaa. Kalanruoto- ja muita kuvioparketteja ei kannata tehdä ensimmäistä kertaa itsekseen, vaan on suositeltavaa luottaa näissä riittävän kokeneeseen ammattilaiseen. Katsomalla oppii monenlaisia asioita, joita ei välttämättä osannut edes ajatella.

Asennuksen jälkeen alkavat tarkastustyöt. Usein asennuksen aikana on saattanut jäädä muutama asia huomoimatta tai lattia on hieman elänyt. Silloin tehdäänkin huolellisesti loput viimeistelytyöt. Esimerkiksi parketin suojaukseen kannattaa satsata, koska uuteen parkettiin tulee helposti näkyviä vaurioita viimeistelyn ja muuton aikana. Parkettia suojattaessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota lattialämmitykseen: suojakerros toimii eristeenä ja riski kauttaaltaan suojatun parketin lämpötilan nousulle kannattaa välttää säätämällä lämmitysjärjestelmän lämpötilaa.

Onnistuneessa lattiaremontissa huomioitavaa:

Asbestikartoitus

Asbestikartoitus (1994 ja sitä aiemmim tehdyt rakennukset / remontit) ja muut mahdolliset haitta-aineet (PAH-yhdisteet, kreosootti jne).

Kosteusmittaus

Aluslattian kosteusmittaus RT-ohjeen mukaisella menetelmällä. Aluslattian on oltava kuiva (ehdottomasti todettu mittaamalla).

Vaatimukset lattialle

Mikäli asut taloyhtiössä, selvitä mitä vaatimuksia yhtiöllä on lattiarakenteelle (mm. askeläänieristys).

Työjärjestys

Suunnittele työjärjestys ja teetä remontin vaiheet oikeassa järjestyksessä

Pidä nämä vinkit mielessäsi, kun tavoitteenasi on onnistunut lattiaremontti. Floordecorilta saat näppärästi avun sekä materiaalit lattiaremonttiisi. Tiesithän, että meillä on myös verkkokauppa – Parkettikauppa.fi.

Kiinnostuitko palvelustamme?

Aloita unelmiesi lattiasuunnittelu jo tänään ja varaa maksuton suunnittelutapaaminen.

Tutustu muihin ohjeistuksiimme!

KOVAPUULATTIA Bjelin Tammi Natur Tummanruskea lankku 273 mm

Millainen parketti kannattaisi valita?

Miksi parketin valinta on niin vaikeaa? Onnistunut lattiavalinta koostuu useista elementeistä. Parkettia valitessa kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä asiantuntijaan ja kysyä hänen mielipiteensä. Mikä on pahinta, mitä voi sattua?

Lue lisää »
mosaiikkiparketti

Laminaatti, vinyyli vai puulattia?

Lattiamateriaalin hankintaa suunniteltaessa vaihtoehdot ovat usein laminaatti, vinyylilattia tai puulattia. Kun oikeaa lattiamateriaalia metsästetään eli tehdään kotihakuja, hakukoneille usein esitettävät kysymykset ovat: ”laminaatti vai parketti?” tai ”vinyylilankku vai parketti?”. Me Floordecorilla haluamme hieman selventää eroja tässä julkaisussamme.

Lue lisää »
Kosteuden vääntämä parkettilauta

Talven kuivuus ja puulattiat, haastattelussa INNOfloorin Matti Kekäläinen​

Talven kuiva pakkasilma aiheuttaa omat haasteensa kotien puulattioille. Kun kosteus vähenee talven aikana, puu alkaa elää – se kutistuu, käpristyy ja halkeilee. Pahimmassa tapauksessa puulattiaan voi syntyä isojakin rakoja. Puulattioiden ja parkettien asiantuntija, INNOfloorin Matti Kekäläinen, antaa muutaman vinkin, mitä pitää ottaa huomioon puulattiaa suunnitellessa?

Lue lisää »
Floordecor Oy | Asiakastarina

Asiakastarina: Lattiaremontti antoi uuden ilmeen kotiin

Pekan mielestä Floordecor on puulattioiden ja parkettien asiantuntijana luotettava. Toimitus oli hänen mielestään nopea sekä asennus hoidettiin nappiin. Työnjälkeä on ilo ihailla. Lisäksi Pekka kehottaa jokaista, joka on yhtään epävarma siitä, mikä parketti sopii kotiisi, ottamaan yhteyttä heihin. ”Floordecor on osaava sekä ammattitaitoinen sparraaja parketin valinnassa.”

Lue lisää »
E7097F9A 7558 49A6 BB55 920D5E767F12

Floordecor parkettien ammattilainen

Floordecor parkettien ammattilainen – Helsingin show room Floordecor on parkettien ja puulattioiden ammattilainen, joka palvelee kahdessa toimipisteessä pääkaupunkiseudulla. Vantaan Tammiston myymälän lisäksi Floordecorilla on kattavan

Lue lisää »
onnistunut parketin asennus

Miten onnistunut parketin asennus tehdään?

Miten onnistunut parketin asennus tehdään? Parketin tai muun puulattiamateriaalin asennuksen vaikeusaste riippuu todella paljon asennettavasta materiaalista ja asennustavasta. Kokosimme tähän artikkeliin lattia-asennuksen osa-alueet, jotka huomioimalla

Lue lisää »
Call Now Button