FLOORDECOR LATTIA-ASENNUS REMONTTIKOHTEISSA

Floordecor parketin ja puulattian asennuspalvelu

Floordecor parketin ja puulattian asennuspalvelu sisältää kaikki asiakkaan tarvitsemat palvelut, jotta lattian uusiminen onnistuisi helposti ja vaivattomasti.

Teemme kaikki tarvittavat työt lattiapohjien oikaisusta listoitukseen.

Suosittelemme lataamaan alla olevan ohjeen ja tutustumaan siihen huolellisesti.

parketin asennus liimaamalla alustaan

Parketin asennus

Puulattioita on monenlaisia sekä malliltaan että muodoltaan. Siksi lattian asennuksen vaatimukset riippuvat todella paljon asennettavan materiaalin ominaisuuksista.

Tyypilliset asiakkaitamme askarruttavat kysymykset:

 • Voidaanko uusi lattia asentaa vanhan päälle?
  • Suosittelemme aina vanhojen lattiakerrosten poistamista mahdollisuuksien mukaan.
 • Miten parketti ja lattialämmitys toimivat yhdessä? 
  • Valtaosa nykyisin myytävistä puulattiamateriaaleista soveltuu hyvin asennettavaksi lattialämmityksen päälle.
 • Miten tarkasti pohjatöiden kustannuksien suuruutta voidaan arvioida?
  • Pohjatöistä voidaan antaa suuntaa antava arvio käymättä kohteessa. Tarkka arvio annetaan kohdekäynnin jälkeen. 
 • Mistä tekijöistä parkettiasennuksen hinta muodostuu?
  • Lattiremontin lopullinen hinta riippuu erittäin paljon lähtötilanteesta. Laadukkaan lopputuloksen saavuttamiseksi aluslattia on oltava tasainen, luja ja kuiva.
 • Onnistuuko lattian uusiminen avaimet käteen palveluna?
  • Kyllä onnistuu. Floordecorilta saat halutessasi hankittua lattian avaimet käteen toimituksena.  
lattia-asennuksen tarvikkeet

  Minulla on asiaa parketin asennukseen liittyen

  Otamme yhteyttä mahdollisimman pian

  AJANVARAUS

  Varaa aika suunnittelutapaamiseen myymälässämme Fabianinkadulla Helsingissä tai Tammistossa Vantaalla
  ajanvaraus

  Mistä parketin asennuksen hinta muodostuu?

  Aluslattian tasoitustyöt voivat maksaa jopa enemmän kuin varsinainen parkettiasennus. Käymme tekemässä arvion pohjatöistä tarvittaessa asennuskohteessa.

  Parkettiasennuksen hintahaarukka on iso: lautaparketin asennus uivana lukkoponttia hyödyntäen valmiille asennusalustalle on edullisin asennustapa (hinta noin 25-40 euroa / neliö). 

  Kalanruotoparketin asennus tai erikoisleveiden ja pitkien lankkuparkettien asennus nousevat 60-90 euroon / asennusneliö.

  Massiivisauvan asennus taas on edellistäkin kalliimpaa, koska asennuksen lisäksi sauvan alle asennetaan usein koivuvaneri ja pinta hiotaan ja käsitellään asennuksen jälkeen.

  Parketin asennus voidaan toteuttaa joko liimaamalla kauttaaltaan tai uivana (kelluvana). 

  Parketin asennus liimaamalla on tyypillisesti noin 15-20 euroa / neliö kalliimpaa kuin lukkoponttiparketin asennus uivana. Valtaosan lisäkustannuksesta tekee asennusliima. 

  Parketin asennus kelluvana voidaan taas toteuttaa lukkoponttia hyödyntäen tai liimaamalla pontista. Jälkimmäisellä tavalla saadaan aikaiseksi taatusti narisematon kelluva lattia-asennus.

  Floordecor asennuspalveluun sisältyy aina lisätöiden huolellinen kartoitus ennakkokäynnin yhteydessä, jotta asiakas säästyy yllätyksiltä kustannusten suhteen.

  Floordecor lattiaremontin eteneminen

  Floordecor on kehittänyt satojen toteutettujen kohteiden kokemuksella asennustoimintaan konspetin, jolla taataan laadukas ja näyttävä lopputulos.

  1. Ennakkokatselmointi

  2. Asennuksen aloitus

  3. Asennuksen aikana

  4. Asennuksen valmistuttua

  Ennakkokatselmointi

  Parkettiasennuksen ennakkokatselmoinnissa muutama viikko ennen varsinaista lattian asennusta kartoitetaan asennuskohteen aluslattian tilanne ja mahdolliset pohjatyötarpeet. Tarkastamme, että aluslattia on suora (+/-3 mm 2 metrin matkalla).

  Käymme tilaajan edustajan kanssa läpi kaikki asennukseen liittyvät yksityiskohdat ennakkoon ja varmistamme, että lattia-asennus voidaan toteuttaa suunnitellusti, kun sen aika koittaa. Näitä ovat mm. haitta-ainekartoitukset, mahdolliset vaatimukset askeläänieristykselle ja aluslattian kosteusmittaus.

  Tilaaja saa myös ohjeita erilaisista asennukseen valmistavista ja asennuksen aikaisista asioista, kuten lattialämmityksen oikeasta käytöstä ja asennuksen olosuhteista. Esimerkiksi lattian lämpötila ei saisi nousta yli 27 asteen ja tähän on erittäin suuri riski mikäli lattia suojataan kauttaaltaan.

  Ennakkokatselmoinnissa pyritään löytämään työmaalle optimaalinen ajankohta lattia-asennukselle.

  Huolellinen ennakkokatselmointi säästää sekä aikaa että kustannuksia. Työt voidaan suunnitella paremmin ennakkoon, mahdolliset lisätyötarpeet kartoittaa sekä ehkäistä mahdollisia asennuksen aikaisia että sen jälkeen jälkeen tapahtuvia vaurioita.

  remonttitietoa

  Asennuksen aloitus

  parkettiasennus uudiskohteeseen

  Lattia-asennuksen aloituksen yhteydessä käymme läpi asennukseen liittyvät yksityiskohdat:

  • asennussuunnat (tyypillisesti valon suuntaisesti)
  • liikuntasaumakatkojen tarkat paikat (esim. katkon tarkka sijoitus, jotta kynnys peittää sauman tai kylpyhuoneen ovien kohdalla niin pitkälle, kuin tila mahdollistaa)
  • patterisyvennysten toteutus
  • keittiö- ja kiintokalusteiden ympäristöt, etäisyydet kiinteisiin rakenteisiin
  • liikuntasaumaraot seinän vierellä

  Teemme sovittaessa  suojaukset ja järjestämme henkilökohtaisille tavaroille säilytysmahdollisuuden lattiaremontin ajaksi. 

  Mikäli lattia-asennuskohteessa tehdään myös muita remonttitöitä, tehdään ne työvaiheet loppuun ja rauhoitetaan asennustila parkettiasennukselle. 

  Valmisteleviin töihin kuuluu myös tuotteiden ja asennustarvikkeiden lattiamateriaalin oikea-aikainen toimitus työmaalle, josta sovitaan aina asiakkaan kanssa erikseen.

  Asennuksen aikana

  Parketin asennuksessa on voitava hallita koko asennusaluetta. Ylimääräinen liikkuminen alueella tulee minimoida ja asennukselle annettava työrauha.

  Parketin asentaminen tilassa, jossa aiheutetaan kosteutta ja pölyä (valut, laatoitukset, tasoitukset, maalaukset, hionnat ym.) ei onnistu laadukkaasti. Siksi lattian asennus tulisi tehdä sellaisena ajankohtaan, että em. työvaiheet ovat jo valmiit.

  Floordecor asennustyokalut@01x 1

  Asennuksen valmistuttua​

  Asennuspalvelu suojattu parketti

  Kun parketti on asennettu, on tärkeää huolehtia suojauksesta jotta mahdollisten muiden viimeistelytöiden loppuunsaattaminen ei vahingoittaisi uutta lattiaa. Huolehdimme sovittaessa suojauksesta.

  Puu kestää huonosti kosteutta ja pölyä. Siksi pölyn- ja kosteudenhallintaan tulee kiinnittää erityistä huomiota sekä asennuksen aikana että sen jälkeen.

  Parkettiasennuksen valmistuttua tulisi olla tehtävänä ainoastaan viimeistelytöitä, kuten listoituksia ja sähkökalusteiden asentamista.

  Öljyvahatut parketit ovat usein käyttövalmiita. On kuitenkin suositeltavaa tehdä uudelle öljyvahatulle parketille huoltoöljyäminen asennuksen jälkeen. Tämä parantaa parketin kulutuskestävyyttä ja helpottaa siivottavuutta.  

  Lattiaremontin muistilista

  Asbestikartoitus

  Asbestikartoitus (1994 ja sitä aiemmim tehdyt rakennukset / remontit) ja muut mahdolliset haitta-aineet (PAH-yhdisteet, kreosootti jne).

  Kosteusmittaus

  Aluslattian kosteusmittaus RT-ohjeen mukaisella menetelmällä. Aluslattian on oltava kuiva (ehdottomasti todettu mittaamalla).

  Vaatimukset lattialle

  Mikäli asut taloyhtiössä, selvitä mitä vaatimuksia yhtiöllä on lattiarakenteelle (mm. askeläänieristys).

  Työjärjestys

  Suunnittele työjärjestys ja teetä remontin vaiheet oikeassa järjestyksessä

  Miksi asiakkaat valitsevat Floordecor asennuspalvelun?

  Palvelu

  Haemme asiakkaillemme parhaan mahdollisen ratkaisun heidän yksilölliseen tarpeeseen. Valikoimastamme löytyy tuote kaikenlaisiin puulattiatarpeesiin ja kartoitamme myös parhaan mahdollisen asennustavan.

  Valikoima

  Kattavan perusvalikoiman lisäksi Floordecorilta löytyy vaihtoehtoja yksilöllisiinkin tarpeisiin. Myymme laadukkaita tuotemerkkejä, kuten WOODLife ja Hørning. Kehitämme mallistoamme yhdessä valmistajien kanssa koko ajan.

  Laatu

  Olemme kehittäneet toimintamme laatua jatkuvasti. Teemme asennuskohteissamme kattavan ennakkotarkastuksen varmistaaksemme asiakkaillemme onnistuneen lopputuloksen.

  Verkkokauppa

  ALE

  Floordecor parketit

  Artikkelit

  Call Now Button